Přeskočit na hlavní obsah

Synchronizace účtů

MEDBOOK nabízí správu uživatelských účtů pouze z jediného systému, a to z LMS (INSTRUCTOR nebo EDUNIO).

Pokud je uživatelský účet, vytvořený v LMS, importován do MEDBOOKU, je status účtu v LMS nadále propisován do MEDBOOKU. V MEDBOOKU pak probíhá pouze obsluha prohlídek.

  • Pokud je účet v LMS Neaktivní nebo Odstraněný, v MEDBOOKU bude přesunut do tzv. Koše.

  • Účet v Koši je archivován trvale.

  • V případě opětovné aktivace účtu v LMS, tedy změna statusu uživatelského účtu na Aktivní je při první synchronizaci (v noci nebo ručně) účet obnoven (aktivován) i v MEDBOOKU.

Pokud nechcete účet z LMS importovat do MEDBOOKU, použijte během importu funkci Vyloučit uživatele z importu.

Pokud naopak potřebujete vytvořit účet pouze v MEDBOOKU, a nikoliv LMS, využijte funkci Nový účet v seznamu uživatelů. Takový účet není spárován s účtem v LMS, i kdyby byl v LMS později vytvořen. Pokud potřebujete takto vytvořené účty dodatečně spárovat, použijte postup popsaný v tomto tématu.

Dostali jste odpověď na svou otázku?